PUUVENEEN VUOKSI 2022

Vuoksen vesistön puuveneet kokoontuvat Puumalan Sahanlahteen 15. – 17.7.2022
Vuoksen vesistön puuveneilijät ovat jo neljännesvuosisadan ajan kehitelleet yhteistoimintaa puuveneen vuoksi – vapaamuotoisen yhteenliittymän nimikin on johdettu perusajatuksesta: Puuveneen Vuoksi.

Puuveneen Vuoksi on puuveneiden ystävien, ihailijoiden ja puuveneilijöiden yhdysside Vuoksen vesistön alueella sen veneily- ja pursiseurojen jäsenten sekä kaikkien puuvenekulttuurista kiinnostuneiden välillä. Kokoontumisiin on vuosien varrella osallistunut aluksia myös muista vesistöistä, mm. Näsijärveltä, Päijänteeltä ja Suomenlahdelta.

Vuoksen vesistön puuveneilijät tuovat näyttävän lisän Puumalan seudun kesätapahtumiin kokoontuessaan Sahanlahteen 15.–17. heinäkuuta 2022 ja tapahtumaan odotetaan jälleen kymmeniä huolella hoidettuja puuvenekaunottaria eri puolilta vesistöä. Tapahtuma on maksuton.

Kiinnostusta puuveneperinteen säilyttämiseen ja elvyttämiseen on runsaasti. Virallisempi organisaatio Suomen Puuveneilijät r.y. järjestää puuveneisiin liittyvää koulutusta vuosittain ja julkaisee Puupaatti-lehteä. Vuotuisissa kokoontumisissamme eri puolilla Vuoksen vesistöä, viimeksi Rantasalmella, Liperissä, Joutsenossa, Sulkavalla ja Punkaharjulla on tapahtumaan osallistunut kymmeniä venekuntia ja kiitettävä määrä puuvenekulttuurista kiinnostunutta yleisöä.

Puuveneet kiinnittyvät perjantain 15.7. kuluessa (innokkaimmat jo torstaina) Puumalan Sahanlahteen (www.sahanlahtiresort.fi) saunomaan ja viettämään iltaa mainiolla Rantamakasiinilla. Yleisöllä on lauantaina 16.7.2022 klo 12:00 – 16:00 mahdollisuus tutustua lähemmin veneisiin, joita miehistöt mieluusti esittelevät (Mahdolliset COVID19-rajoitukset huomioiden). Sahanlahden satamaan on 2021 valmistunut uusi pitkä laituri päivävierailijoille, joten yleisö pääsee paikalle myöskin omalla veneellä.

OSALLISTUVAT PUUVENEILIJÄT – ILMOITTAUTUKAA!
Puumala ja Sahanlahti Resort ovat vilkkaita paikkoja heinäkuussa, joten on tärkeää, että jokainen tapahtumaan osallistuva venekunta ilmoittaa osallistumisestaan 24.6.2022 mennessä. Emme halua varata liikaa laituritilaa, koska sesonki on parhaimmillaan ja muitakin veneitä on liikkeellä.

Lisätietoja Sahanlahden kokoontumisesta antavat ja ilmoittautumisia vastaanottavat:
Harri Jokela, 0440 – 493 462 / harri.jokela@panoramabar.fi
Olli Martikainen 040 – 627 3611 / olli.martikainen@jaahdytystekniikka.fi
Jyrki Sairo, 050 – 601 96 / jyrki.sairo@elisanet.fi